Nieuws

Leak Stop Gun in het FeuerWehr magazine in Duitsland

De Leak Stop Gun heeft een verschijning gemaakt in de FeuerWehr magazine van Duitsland. Een grote stap voor de Leak Stop Gun om bekendheid te creëren voor de veiligheidsoplossing voor lekkages.

Chinese Certificering voor de Leak Stop Gun

Hydrobag Special Products B.V. breidt productiegebied uit

Het Nederlandse verkoopteam Hydrobag Special Products B.V. heeft een nieuw en groter bedrijfspand betrokken. De uitbreiding van de productieruimte garandeert een betere en zuinigere productie van de Afdichting ballon. Onder deze omstandigheden is LEAK STOP GUN optimaal gepositioneerd voor de toekomst.

DO, 05.03.2020

Op een bezoek bij de Duitse marine

Bij de Duitse marine hadden we de gelegenheid om de verschillende toepassingsgebieden van het Leak Stop Gun te bewijzen. Hiervoor werden we voorzien van echte scheepslekken, die we zonder problemen konden dichten. Een compleet succes!

MO, 07.10.2019

De Leak Stop Gun is genomineerd voor de Innovation Award Münsterland.

 

DO, 18.07.2019

Pers bericht bij de BBV

Quelle//: Bocholter Borkener Volksblatt

Fr, 03.05.2019

Pers bericht bij de BBV

Quelle//: Bocholter Borkener Volksblatt

DO, 31.01.2019

Het voorkomen van een ramp is beter dan het bestrijden van een ramp. Hydrobag en Leak Stop Gun dichten een uniek samenwerkingsverband af.

 

Het bedrijf Hydrobag Special Products BV uit Drenthe (NL) en het Duitse bedrijf Leak Stop Gun GmbH zijn een unieke samenwerking aangegaan. Als gevolg daarvan zijn twee innovatieve producten geïntegreerd in een nieuw systeem voor rampenpreventie.

Hydrobag produceert ballonnen van versterkt EPDM, een synthetisch rubber dat ook in de automobiel- en bouwindustrie wordt gebruikt. Leak Stop Gun is een wereldwijd gepatenteerd systeem dat plotseling ontstane scheuren en gaten in schepen, opslagtanks en leidingen binnen enkele seconden kan dichten.

“Door het Leak Stop Gun systeem te combineren met onze versterkte ballon kunnen we de lekkage van bijna alle gevaarlijke stoffen stoppen”, zegt Wilbert Boneschansker, CFO van Hydrobag Special Products. De gecombineerde technologieën van Hydrobag en Leak Stop Gun helpen potentiële rampen te voorkomen. Helaas veroorzaken olielozingen van schepen op zee of in havens altijd grote milieuschade. De financiële gevolgen hiervan
De schade is enorm en bedraagt vele miljoenen euro’s.

“Voorkomen is beter dan genezen en de eerste paar seconden zijn cruciaal”, aldus
Boneschansker. Met Leak Stop Gun wordt een grote EPDM-ballon onder hoge druk in het gat of de scheur binnen enkele seconden geïnjecteerd. De ballon past zich automatisch aan de vorm van deze holte aan, zodat deze gesloten is. “Dankzij de speciale eigenschappen van onze versterkte EPDM kan de ballon tot 90 verschillende chemicaliën verdragen”, vervolgt Boneschansker.

De Leak Stop Gun technologie is aantrekkelijk geprijsd en een must voor alle reddingsdiensten. Het is een onmisbaar instrument voor reddingsdiensten in industrieparken, mag niet ontbreken aan boord van schepen, en brandweerwagens kunnen ook gemakkelijk worden uitgerust met het Leak Stop Gun systeem.

Hydrobag Special Products BV heeft de exclusieve distributierechten voor het Lekstopgeweer in Nederland. Leak Stop Gun GmbH heeft wereldwijd het recht om EPDM-ballonnen in haar producten te gebruiken. De samenwerkingsovereenkomst tussen de twee bedrijven is onlangs ondertekend.